İstanbul'da dev operasyon: 'Kuyu-36' kapsamında 99 tutuklu!

İstanbul'da iki ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-36" operasyonları kapsamında gözaltına alınan 157 şüpheliden 99'u tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi. Elebaşıları yurt dışında tutuklu bulunan B.B. ve B.C.G. liderliğindeki suç örgütlerine yönelik soruşturma ise devam ediyor.

99 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 43'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı. Diğer 114 şüpheli ise nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme sonucunda 99 şüpheli tutuklanırken, 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu tutuklama kararı, İstanbul’da organize suç örgütlerine yönelik önemli bir adım olarak kaydedildi.

SİLAHLI SALDIRILAR KAMERALARA YANSIDI

Operasyon kapsamında suç örgütü üyelerinin Ataşehir ve Sancaktepe’deki iş yerlerine düzenledikleri silahlı saldırılar güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntüler, örgüt üyelerinin gerçekleştirdikleri saldırıların ciddiyetini ortaya koyarken, operasyonun boyutunu gözler önüne serdi.

OPERASYONUN DETAYLARI

İstanbul polisi, çalıntı araç ve motosikletlerle 100 farklı suça karışan organize suç örgütü üyelerinin kasten öldürme, yaralama, tehdit, silah ve uyuşturucu ticareti gibi suçlara bulaştığını tespit etti. Bu kapsamda başlatılan geniş çaplı operasyon sonucunda çok sayıda şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 uzun namlulu silah, 2 el bombası, çelik yelekler, uyuşturucu maddeler ve yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 Ekim’de sosyal medya hesabından operasyonla ilgili açıklama yaparak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün organize suç örgütlerine karşı yürüttüğü çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlandığını ve suç örgütlerinin faaliyetlerine kararlılıkla son verileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri