İYİ Parti, BBP, Zafer Partisi ve YRP'den Bahçeli'ye sert tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yönelik TBMM’de yaptığı "silah bırakma" çağrısı siyasette büyük yankı uyandırdı. Bahçeli’nin, "TBMM'de terör örgütünün lağvedildiğini ilan etsin, bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılabilir" açıklaması, özellikle muhalefet partilerinden ve Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) tepkiyle karşılandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’nin sözlerine sert ifadelerle karşı çıktı. Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Atatürk'ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal'in mirasçıları konuşabilir. Bu iktidar ve ortağının ahlak ve vicdanını yitirdiğini görüyoruz. Gün, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini koruma günüdür."

Dervişoğlu’nun bu açıklamaları, Bahçeli’nin tarihi çağrısına muhalefet eden bir diğer güçlü ses olarak yankı buldu. Ayrıca Dervişoğlu, siyasi rakiplerini sert bir dille eleştirerek, Türkiye'nin birliğini ve bağımsızlığını tehdit eden her tür girişime karşı duracaklarını vurguladı.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NDEN (BBP) ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞI NET TAVIR

Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı BBP’den de Bahçeli’nin çağrısına yönelik eleştiriler geldi. Genel Başkan Mustafa Destici, daha önce çözüm sürecine karşı şiddetle karşı çıktıklarını hatırlatarak, yeni bir çözüm sürecine de aynı şekilde itiraz edeceklerini belirtti. BBP, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yeni bir ‘Çözüm Süreci’ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz" açıklamasıyla konuyu net bir şekilde dile getirdi.

Destici, yaptığı videolu açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelesinin emperyalist güçlerin kurduğu ve desteklediği bir örgüte karşı sürdüğünü belirtti. "Binlerce şehidimizin kanı yerdeyken, onların ailelerine sormadan böyle bir adımı kabul edemeyiz," diyen Destici, çözüm sürecinin yeniden gündeme gelmesine karşı olduklarını açıkça ifade etti.

BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISI SİYASETTE FIRTINALAR KOPARDI

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Öcalan’ın TBMM’de silah bırakma ve örgütü tasfiye etme çağrısını dillendirdi. Bahçeli, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, TBMM'de DEM Parti sıralarına katılıp, örgütün bittiğini ilan etsin" diyerek Öcalan’a meydan okudu. Bu adımın, terör sorununu tamamen bitirebilecek bir çözüm olacağını savunan Bahçeli, Öcalan’ın bu dirayeti göstermesi halinde, umut hakkı düzenlemesinin önünün açılabileceğini söyledi.

DEM Parti’nin olumlu karşılık verdiği bu çağrı, muhalefetin ve Cumhur İttifakı ortaklarının büyük tepkisini çekti. Özellikle İYİ Parti ve BBP, Bahçeli’nin açıklamalarına karşı çıkarak, terörle mücadelede geri adım atılmaması gerektiğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yönelik TBMM’de yaptığı "silah bırakma" çağrısı, Türkiye siyasetinde tartışmaları derinleştirirken, Refah Partisi Genel Başkanı Fahrettin Erbakan’dan da sert tepki geldi. Bahçeli’nin, Öcalan’ın TBMM’de örgütün tasfiye edildiğini ilan etmesi halinde umut hakkı düzenlemesi yapılabileceğine dair açıklaması, Refah Partisi tarafından "milletin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin hatırasına ağır bir darbe" olarak nitelendirildi.

ERBAKAN: "BÖYLE BİR ŞEY TAHAYYÜL DAHİ EDİLEMEZ"

Fahrettin Erbakan, Bahçeli’nin çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, Öcalan’ın İstiklal Harbi’ni yürütmüş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşmasına yönelik teklifi kesin bir dille reddetti. Erbakan, "Bu teklif değil, tahayyül dahi edilemez" diyerek Bahçeli’nin önerisinin Türkiye’nin terörle mücadelesine zarar vereceğini ve şehitlerin aziz hatırasına gölge düşüreceğini vurguladı.

"KÜRT HALKININ TEMSİLCİSİ TERÖRİST ELEBAŞI DEĞİL"

Erbakan, Kürt halkının temsilcisinin terörist başı Öcalan olamayacağını belirtti. Refah Partisi lideri, Kürt halkının temsilcisinin terör örgütleri değil, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlar olduğunu vurguladı. Erbakan, "Eğer bir muhatap aranıyorsa, bölgenin gerçek temsilcileriyle görüşülmelidir, terörle çözüm aramak bu millete yapılacak en büyük ihanettir" ifadelerini kullandı.

"TERÖRE TAVİZ VERİLMEYECEK"

Erbakan, Refah Partisi olarak Türkiye’nin terörle mücadelesinde tavizsiz bir duruş sergileyeceklerini yineleyerek, şehitlerin kanlarıyla kazanılan vatan toprağının hiçbir terör örgütüyle pazarlık konusu yapılamayacağını belirtti. "Bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır" diyerek Bahçeli’nin önerisine net bir karşı duruş sergiledi.

''ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN''

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ da Bahçeli'nin Öcalan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özdağ, ''Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri