İYİ Parti'de Meral Akşener'in fotoğraflarının kaldırılmasını isteyen Rıdvan Uz, oybirliğiyle partide kaldı

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in fotoğraflarının indirilmesi talimatını verdiği için tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partide kalmaya devam edecek.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu tarafından disipline sevk edilen Uz’un durumu, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından incelendi. Kurul, tedbir talebini oy birliğiyle reddetti, ancak ihraç yönünden soruşturmanın süreceği bildirildi. Bu karar, partinin iç işleyişinde önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.

MERAL AKŞENER'İN FOTOĞRAFLARININ İNDİRİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Rıdvan Uz'un, kurucu genel başkan Meral Akşener’in fotoğraflarının indirilmesi yönünde verdiği talimat, partide büyük tartışmalara yol açmıştı. Bu talimatın ardından, İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, Uz’un parti disiplini ve düzenine aykırı davrandığını belirterek, onu disipline sevk etti.

Disiplin Kurulu’nun tedbir talebini reddetmesi, Rıdvan Uz’un parti içindeki varlığını sürdüreceği anlamına geliyor. Ancak ihraç yönünden sürecek olan soruşturmanın sonucunun ne olacağı henüz belli değil. Kararın oy birliğiyle alınması Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun liderliğine dair yeni tartışmalar başlatabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri