İYİ Parti'de üst düzey kadroda istifalar, görevden almalar devam ediyor!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'de istifa üstüne istifa yaşanıyor. Üst düzey istifaların yaşandığı İYİ Parti'de sular durulmuyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, 4 Aralık GİK toplantısında alınan kararın 'doğru bir karar' olmadığını belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini açıklamış, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok ise öğle saatlerinde görevden alınmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi için İYİ Parti'ye ittifak teklifinde bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, teklifin karşısında alacakları her cevaba saygılı olduklarını belirtmiş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ittifak teklifini GİK'te değerlendireceklerini söylemişti.

GİK'te çıkan ret kararı sonrasında İYİ Parti'de art arda istifalar meydana geldi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İstanbul'un kaybedilmesi bir memleket meselesi, bir Cumhuriyet meselesi, bir demokrasi meselesidir" diyerek, "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u tekrar kazanmasını desteklemeliyiz" dedi.

Güner, İYİ Parti'nin GİK toplantısında CHP'nin iş birliği teklifinin reddedilmesinin doğru bir karar olmadığını da belirtti.

"Oyları bölersek AK Parti'nin adayı kazanır" diyen Güner, İstanbul ve Ankara iş birliği için mücadele ettiğini de vurguladı.

AHMET ZEKİ ÜÇOK GÖREVDEN ALINDI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok da CHP ile ittifak yapılmasını savunanlar arasındaydı.

Ahmet Zeki Üçok, CHP ile iş birliğini savunmasına rağmen GİK toplantısında işbirliğinin reddedildiğini ifade ederek, bu karara saygı duyduğunu belirtti. Ayrıca, GİK sonrasında kendisine yönelik olumsuz eleştirilere değinerek, bu eleştirilere karşı tepkisini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri