İYİ Parti'den bütçe eleştirisi ve yeni anayasa tartışmaları

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2023 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde partisi adına bir konuşma gerçekleştirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 2024 yılı bütçesinin toplumun sorunlarını çözecek hedeflerden yoksun olduğunu ifade ederek, "Bu bütçe; yoksulluğu, yasakları ve yolsuzlukları bitirmeyi ilke edinecek bir siyasi anlayışa sahip değildir" dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, bu sistemin Türk lirasının değer kaybetmesine, milletin yoksullaşmasına ve gelecek umutlarının kaybolmasına neden olduğunu belirtti. Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, Türk milletinin birliğini ve Türk devletinin temel ilkelerini korumak adına bu süreçte meşru direniş hakkının başlayabileceğini vurguladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise bütçe görüşmelerinde muhalefet olarak çözüm önerilerinde bulunduklarını ancak iktidarın sorunları görmezden geldiğini ifade ederek, Türkiye'nin ekonomik performansındaki gerilemeye dikkat çekti. Usta, Türkiye'nin dış finansman ihtiyacının sürekli arttığını belirterek, bu durumu endişe verici olarak değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri