İz Ankara sanatın izinde geleceğe dokunuyor

Ankara'nın kültürel mirasını modern tasarımlarla geleceğe taşıyan İz Ankara Sanat Merkezi, geleneksel el sanatlarını yenilikçi bir yaklaşımla yeniden canlandırıyor. Merkez, Ankara’ya özgü sanatları günümüzle buluşturarak hem ekonomik hem de eğitimsel katkılar sağlıyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kalkınma Ajansı, Ankara Valiliği ve Ankara Tasarım ve El Sanatları Merkezi Küçük Sanat Kooperatifi'nin destekleriyle kurulan İz Ankara Sanat Merkezi, geleneksel el sanatlarını yenilikçi tasarımlarla buluşturuyor. Ankara’nın kültürel mirası, İz Ankara markasıyla modern bir dokunuşla gün yüzüne çıkıyor. anadolugazete.com.tr olarak İz Ankara’yı sizler için gezdik.

GELENEKTEN GELECEĞE: MODERN TASARIMLAR

İz Ankara Sanat Merkezi, Başkent Ankara’nın özgün sanatlarını modern bir yaklaşımla yeniden şekillendiriyor. Merkezde, Ankara’ya özgü takı, dokuma, cam ve çini sanatları, çağdaş tasarımlar ile buluşturuluyor. Özellikle, yok olmaya yüz tutmuş Ankara sofu, Ar-Ge çalışmaları sayesinde yeniden üretildi ve bu geleneksel ürün, katma değerli bir hale getirildi.

SANATLA İÇ İÇE ATÖLYE ÇALIŞMALARI

İz Ankara, sadece ürünlerle değil, aynı zamanda sanat etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Kırlent, takı, fular ve çanta gibi Ankara temalı ürünlerin üretildiği merkezde, resim, seramik ve ahşap boyama gibi atölye çalışmaları düzenleniyor. Bu etkinlikler, hem sanatseverlere hem de amatör sanatçılara yaratıcı bir ortam sunuyor.

EKONOMİK KATKI VE EĞİTİM FIRSATLARI

Proje kapsamında, 15 kişinin istihdamı sağlanmış ve 225 kişiye eğitim verildi. İz Ankara, geleneksel sanatların modern bir yorumla yaşatılmasının yanı sıra, sanatı destekleyen ve geliştiren bir platform olarak dikkat çekiyor. Başkent'in kültürel zenginliğini geleceğe taşıyan bu merkez, ziyaretçilerine hem estetik hem de eğitici bir deneyim sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri