İzmir'de 132 düzensiz göçmen kurtarıldı ve yakalandı

İzmir'in Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen toplam 132 düzensiz göçmen yakalandı ve kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 16 Temmuz akşamı gerçekleştirdikleri iki ayrı operasyonda 46'sı çocuk 89 göçmeni yakalarken, Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 3'ü çocuk 43 göçmeni de kurtardı.

URLA AÇIKLARINDA 89 GÖÇMEN YAKALANDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 16 Temmuz akşamı Urla açıklarında lastik botlar içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine hızlı bir şekilde harekete geçti. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 46'sı çocuk 89 düzensiz göçmen, durdurulan lastik botlar içerisinde yakalandı. Göçmenler, Sahil Güvenlik gemisi ve botuna alınarak güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı.

KARABURUN'DA 43 GÖÇMEN KURTARILDI

Aynı gün saat 16.30'da, Karaburun ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi alındı. Hemen harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itildiği belirlenen lastik bot içerisindeki 3'ü çocuk 43 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, güvenli bir şekilde Sahil Güvenlik botuyla karaya çıkarıldı.

GÖÇMENLER İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE SEVK EDİLDİ

Toplamda 132 düzensiz göçmen, sağlık kontrolü ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde göçmenler güvenli bir şekilde kurtarılmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri