Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin 2024-2025 yılı akademik yılı törenle açıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin "2024-2025 Akademik Yılı Açılış" töreninde yaptığı konuşmada, törenin büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştiğini belirtti.

Jandarma'nın, emniyet ve asayişin simgesi olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Huzur ve sükûn gelir. Disiplin, dirlik ve düzen gelir. Jandarma, kanun ordusudur; toplumsal huzurun teminatı, güvenliğin kalesidir." dedi.

Bakan Yerlikaya, Jandarma'nın milletin birliği ve refahı için her zaman mihenk taşı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kahramanlarının denizlerdeki cesaretine değinerek, "Mavi Vatanımızın bekçileridir," ifadesini kullandı. Çaka Beyler, Umur Beyler, Oruç Reisler ve Barbaros Hayrettinlerin torunları olarak tanımladığı sahil güvenlik mensuplarının, denizlerde yardıma ihtiyacı olanlara uzanan yardım ve şefkat eli olduğunu belirtti.

Akademiden mezun olan her öğrencinin, hem Kara Vatan hem de Mavi Vatan'ın huzur ve güvenliği için canla başla çalışacağına inandığını dile getiren Yerlikaya, "Milletimiz sizlere minnettardır." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri