Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir'e deprem uyarısı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde beklenen ve özellikle İstanbul'u etkileyeceği belirtilen büyük bir deprem hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

Moriwaki, Bursa'nın İnegöl ilçesi ile Balıkesir'in Bandırma ilçesini işaret ederek, bu bölgelerde 6.5 ile 7 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini ifade etti.

Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ilde etkili olan depremler sonrasında benzer felaketlerin yaşanma korkusunu taşıyan vatandaşlara yeni bir uyarıda bulundu. Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Yenilikçi Yapı Zirvesi'nde konuşan Moriwaki, Bursa'nın İnegöl ilçesi ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinde deprem beklentisini dile getirdi ve depremin büyüklüğünün 6.5 ila 7 arasında olabileceğini tahmin ettiğini açıkladı.

Türkiye'de depremin var olduğunu ancak sıklığının düşük olduğunu belirten Moriwaki, Türkiye'nin deprem hazırlığı konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki mimarlık ve mühendislik standartlarını yetersiz bulduğunu dile getirerek, ülkede yapılan statik hesaplamaların zayıf olduğunu ifade etti. Moriwaki, Türkiye'nin depremde can kayıpları açısından üçüncü sırada olduğunu belirtti.

Çanakkale'deki son depremlere de dikkat çeken Moriwaki, bölgede yaşanan küçük depremlerin büyük bir depremin habercisi olabileceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'deki kaçak yapılaşma konusuna da değinerek, izinsiz ve kaçak yapıların önlenmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri