Japonya'da neler oluyor? Büyük depremlerin ardından şimdi de uçaklar alevler içinde kaldı!

Japonya 2024 yılına felaketlerle girdi. İşikawa eyaletinde ve NOTO Yarımadasında yaşanan depremlerle 2024'e başlayan Japonya depremin ardından bir de uçak kazası felaketi yaşadı.

Japonya'da 2024 felaketlerle geldi. Büyük depremlerin ardından şimdi de uçak kazası felaketi yürekleri ağza getirdi.

Japonya'nın İşikawa eyaletinde ve Noto Yarımadası kıyısında yaşanan depremler büyük bir trajediye sebep oldu. Japonya Meteoroloji Ajansı'nın verilerine göre, bölgede 5 ila 7 büyüklüğünde çok sayıda deprem meydana geldi. Yarımada kıyısında daha sonra 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Bu depremler sonrasında kara yollarında çökmeler yaşandı ve Wajima kentinde çıkan yangın yaklaşık 200'e yakın binanın zarar görmesine neden oldu. Neyse ki, sabah saatlerinde yangın kontrol altına alındı.

Ancak bu trajediye İşikawa Eyalet Valiliği'nden gelen acı bir bilgi eklendi: 48 kişi hayatını kaybetti. Eyalet Valiliği'nin talebi üzerine, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak adına 1000 kişilik bir Japonya Öz Savunma Kuvvetleri personeli bölgeye sevk edildi.

Bu afet sonrasında 50 binden fazla kişi tahliye edilirken, 14 kişinin enkaz altında olduğu tespit edildi. Ayrıca, eyalet genelinde 19 tıbbi kuruluşta elektrik kesintileri yaşandı ve marketlerde ürünlerin rafları boşaldı.

400 YOLCUNUN OLDUĞU UÇAK ALEVLER İÇİNDE

Büyük depremlerin ardından Japonya bu sefer de Tokyo'daki uçak kazasıyla sarsıldı. Felaket üstüne felaket yaşayan Japonya'da 300 yolcunun içinde bulunduğu uçak alevler içinde kaldı.

Tokyo'nun Haneda Havalimanı'nda, bir uçakta meydana gelen yangın, büyük endişeye yol açtı. Olay, havalimanı operasyonlarının geçici olarak durdurulmasına ve bazı uçuşların iptal edilmesine sebep oldu.

Havalimanı yetkilileri, uçaktaki yolcuların ve mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti. İtfaiye ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ederek yangını kontrol altına aldılar. Ancak yangının büyüme tehlikesi taşıdığı ifade edildi.

Japon haber kaynaklarına göre:

Japonya Havayolları'na ait bir uçağın Salı akşamı Haneda Havalimanı'ndaki pistte alev aldığı bildirildi ve yangınla mücadele çalışmaları devam ettiği aktarıldı.

Olay, uçağın inişi sırasında yaşandığı belirtiliyor. Haneda Havalimanı pistinin kapatılmasıyla birlikte acil bir durum meydana geldi.

Görüntülere göre, uçak yer yüzeyine indikten sonra arka kısmından alev aldı. Uçağın Japonya Sahil Güvenlik uçağıyla bir çarpışma ihtimali üzerinde duruluyor.

KAYIP 5 KİŞİ ÖLÜ BULUNDU

Kaynaklardan aktarılanlara göre yangın sonrasında haber alınamayan 5 mürettebatın ölü bulunduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri