Kâbe manzaralı romantik yemek Müslümanları çileden çıkardı

Mekke'de Kâbe’ye bakan yüksek bir otelde çekilen 'romantik' görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Kâbe manzarası eşliğinde kahvaltı eden çiftin paylaştığı videoya sosyal medya kullanıcılarından çok sayıda eleştiri yorumu geldi. Bir vatandaş yaptığı paylaşımda, o görüntüleri çekenleri "Sözde Müslüman" diyerek eleştirdi.

HABER: MURAT BÖLÜK

Her yıl milyonlarca Müslümanın hac ve umre ibadetlerini yerine getirmek için ziyaret ettiği Müslümanların kıblesi Kâbe’nin gösteriş severlerin paylaşımlarına malzeme olmasına duyarlı Müslümanlardan büyük tepki yağdı.

İslam dininin en kutsal ibadet merkezi olan Kâbe’ye yapılan bu saygısızlık duyarlı Müslümanları çileden çıkardı. Sosyal medya kullanıcıları görüntüleri paylaşan kişilere yönelik eleştirilerini şu şekilde dile getirdi:

“Yazık Müslümanlık bu değil, bu bambaşka bir şey”

“Sorun yemekte değil Kabe’ye yapılan saygısızlık”

“Müslüman mütevazidir örnek alınandır, dinimizin değerlerine saygılıdır, hava atmaz”

“Sakın böyle olmayın sakın, gösteriş eşyadır ve günahtır herkes çık dikkatli olmalı din, iman ve takva ve şiddetler söylüyorum. Allah’ın nazarında olmak için lütfen vakarlı ve alçak gönüllü ve tevazu sahibi olun yoksa edinilen tüm yaptığımız ibadetler batıl olur”

“Sözde Müslüman”

“Şimdi bunlar Müslüman mı?

“Lanet olsun süslü Müslümanlara”

KÂBE BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ

Dünyanın dört bir yanındaki namaz kılan Müslümanların kıblesi Kâbe, aynı zamanda Müslüman birlik ve beraberliğinin sembolü olarak kabul edilir. Ancak Gazze’de binlerce Filistinlinin katledildiği günlerde Kâbe’den böyle bir video paylaşılması Müslümanları kızdırdı.

Vatandaşlar sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi: “Gazze’yi umursamayanlar Müslümanlar olduk, Allah’a nasıl hesap vereceğiz”

“Dünyadan çok zevk almayın. Gazze ölürken şu sofraya bak”

“Bir kere Kâbe-i Muazzama saygıları yok ki, Filistinlileri düşünsünler”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri