Kabine bugün toplanıyor: Ana gündem memur ve emekli maaş zammı

Memur ve emekli zamları için gözler bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. Temmuz ayında ilk kez toplanan kabinenin ana gündemini memur ve emekli maaşları ile torba yasa oluşturuyor.

Memur ve emekli zamları için gözler bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. Temmuz ayında ilk kez toplanan kabinenin ana gündemini memur ve emekli maaşları ile torba yasa oluşturuyor.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın değerlendirme yapması bekleniyor.

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.00'de toplanacak. Kabine'nin ana gündem maddelerini normal koşullarda Haziran ayı enflasyon oranı ile belirlenecek memur ve emekli maaşları ile torba yasa oluşturuyor.

ŞİMŞEK, SUNUM YAPACAK

Kabine toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları ile ilgili bir sunum yapabileceği belirtilirken ayrıca, İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili gelişmeleri de değerlendirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısında memur ve emekli zamları başta olmak üzere birçok konuyu içeren torba yasa teklifinin ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam sonrası, memur ve memur emeklilerinin maaş zammına odaklanıldığını belirtti. Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatı bayramlaşma programında yaptığı konuşmada memur maaş zammı ile ilgili olarak bayram sonrasına dikkat çekmişti.

GÖZLER MEMUR VE EMEKLİ ZAMMINDA

Torba yasa ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı teklif metni ise kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Kanun teklifine son şekli netleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

2023 Temmuz zammı sonrası polis maaşı ne kadar oldu? Polis memuru maaşı 30 bin TL mi oldu?
Zamlı memur maaşları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Temmuz'u işaret etti: Memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

Güncel Haberleri