Kabine emekli maaşına zam gündemiyle toplanıyor: Gözler Erdoğan'da!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantının ana gündem maddeleri arasında ekonomideki son durum, terörle mücadele ve bölgesel gelişmeler yer alıyor.

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri, ekonomideki son gelişmeler olacak. Haziran ayı verilerine göre enflasyon oranında düşüş gözlemlendi. Kabine, bu veriler ışığında enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında atılacak adımları değerlendirecek ve ek tedbirler üzerinde duracak.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI BEKLENTİSİ

Kabine toplantısında ayrıca emekli maaşlarına yapılacak zam konusu da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emekli maaşlarına yönelik alınan kararı açıklaması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Toplantının bir diğer önemli gündemi ise terörle mücadele operasyonları. Hem yurt içi hem de sınır ötesi operasyonlardaki son durum masaya yatırılacak ve gelecek dönemde izlenecek stratejiler tartışılacak.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ VE BÖLGESEL GELİŞMELER

Kabine toplantısında Suriye ile normalleşme sürecinin de gündemde olması bekleniyor. Bu kapsamda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ile ilgili gelişmeler de değerlendirilecek.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki hafta içinde yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Kazakistan'da düzenlenen Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'ne katıldı. Kabine toplantısında Erdoğan'ın bu temasları hakkında da değerlendirmeler yapılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri