Kabotaj Bayramı ne zaman kutlanır? Kabotaj Bayramı nedir?

Kabotaj Bayramı, birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Peki, Kabotaj Bayramı ne zaman kutlanır? Kabotaj Bayramı nedir? İşte detaylar…

Ülkemizde, 20 Nisan 1926 tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, "Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır" hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlanır. Milli bayram olmasına rağmen Kabotaj Bayramı resmi tatil sayılmamaktadır.

KABOTAJ BAYRAMININ ÖNEMİ

Kabotaj Bayramı, bir ülkenin kendi kıyı sularında ve limanlarında deniz ticaretini düzenleme hakkını kutlayan ve milli egemenlik ilkesini vurgulayan önemli bir milli bayramdır. Bu bayram, genellikle denizciler, liman işçileri ve deniz ticaretiyle uğraşan kişilerin çalışmalarını ve emeklerini kutlamak amacıyla kutlanır. Bir ülkenin denizlerdeki egemenliğini ve ticaret potansiyelini vurgular. Ülkenin kendi bandıralı gemileri ve vatandaşları, bu bayramda kabotaj hakkından yararlanır ve ülkenin denizlerinde ticaret yapma imtiyazına sahip olurlar. Bu, yerli denizcilik sektörünü desteklemek, milli ekonomiye katkı sağlamak ve denizcilik yeteneklerini geliştirmek için önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri