Kadın kuaförleri pazar günü kapalı olmalı mı?

Kadın ve erkek kuaförleri ile güzellik salonlarının Pazar günü kapalı olması kararına bir çok esnaf tepki gösterdi ancak tüm kuaförler aynı fikirde değil.

12 yıldır sektörde faaliyet gösteren Yaren Kırkın, kadın kuaförlerin pazar günü kapalı olması önerisini destekliyor. Kırkın, "Erkek berberleri yıllardır pazar günleri kapalı. Bu durum düğün sektöründe damat tıraşları için ayarlanabiliyor. Benzer bir düzenleme kadın kuaförleri için de uygulanabilir" dedi.

İZİN KAĞIDI ÖNERİSİ

Kırkın, düğün sezonunda kadın kuaförlerinin özel izinle hizmet verebileceğini belirtti: "Düğün grubu olanlar odamızdan izin alabilir ve izin kağıdı ile şikayet durumunda zabıta denetimlerinde faaliyetlerine devam edebilir. Böylece düğün grubu olan kişiler, düğün davetiyeleri ile izin kağıdını alarak işlerini sürdürebilir."

ÇALIŞANLAR İÇİN FAYDALI

Yaren Kırkın, pazar günleri kapalı olma uygulamasının çalışanlar için de faydalı olacağını vurguladı: "Ben de geçmişte çalıştığım için bu sorumlulukları yaşadım. Pazar günü kapalı olma uygulamasından mutluyum. Çalışanlar adına bu uygulamayı destekliyorum."

ZAMLAR VE DENETİMSİZLİK

Son zamların sektör üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Kırkın, "Zamlar bizi çok etkiledi ve personel azaltmak zorunda kaldık. Denetlemeler çok az, özellikle zamlarla ilgili denetimlerin yetersizliği dikkat çekiyor. Ağda fiyatları ve elektrik ücretleri sürekli artıyor. Bu durum, güzellik sektöründe hizmet verenleri zorluyor" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri