Kadına şiddet hız kesmiyor: Adana ve Sakarya'da kadın cinayetleri

Türkiye'de artan kadına yönelik şiddet vakalarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Adana’da yaşanan bir cinayet ve intihar vakasının ardından, benzer bir trajedi de Sakarya'nın Geyve ilçesinde meydana geldi. Her iki olay, toplumda kadına karşı şiddetin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Adana'nın Çukurova ilçesinde yaşanan olayda, Emre Naynal (37), kiraladığı lüks otomobilde sevgilisi olduğu öne sürülen Ayşegül Sefer'i (40) başından vurarak öldürdü. Naynal, daha sonra aynı silahla intihar etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, iki kişinin de olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Olayda kullanılan tabanca, kriminal inceleme için Emre Naynal'ın cesedinin yanından alındı. Bu acı olay, kadına yönelik şiddet vakalarındaki artışa dikkat çekti.

Bunun hemen ardından, Sakarya’nın Geyve ilçesine bağlı Melekşesolak Mahallesi’nde bir aile dramı yaşandı. 56 yaşındaki Ö.S., eşi N.S. (46) ile yaşadığı tartışma sonrası silahla dehşet saçtı. Ö.S., önce eşini vurarak öldürdü, ardından aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, çiftin cansız bedenlerini buldu. Çiftin 3 çocuğu olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu iki trajik olay, Türkiye'de kadına karşı şiddetin vahim boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri