Kadir Delibalta, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu başkanlığına seçildi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 5. Olağan Genel Kurulu, 323 delegenin katılımıyla Ankara'nın Altındağ ilçesindeki 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Tek aday olarak yer alan İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, açık oylamada çoğunluğun oyunu alarak konfederasyonun yeni genel başkanı seçildi.

"11 YILDIR BU YASA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Seçim sonrası bir teşekkür konuşması yapan Delibalta, "Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Şu anda muhtarların yasasını bekliyoruz ve hükümetten bu yasayı çıkaracakları konusunda umutluyuz. Müjdeyi devlet büyüklerimizden aldım, ama bunu kongre öncesi açıklamak istemedim. 11 yıldır bu yasa üzerinde çalışıyoruz ve yasa harika bir şekilde hazırlandı" dedi.

"TEŞEKKÜRLE ŞİKAYET ARASINDA BİR MAKAM"

Delibalta, muhtarlığın önemine de vurgu yaparak, "Muhtarlığın en büyük özelliği, teşekkürle şikayet arasında bir makam olmasıdır. Doğruya teşekkür ederiz, eksiği şikayet ederiz. Bana verilen görevi, annemin ak sütü gibi, namusum ve şerefim gibi, insan ayırmaksızın herkesi kucaklayarak yapacağım" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri