Kafes-29 operasyonunda 61 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kafes-29 operasyonuna dair detayları sosyal medyadan paylaştı.

İstanbul Merkezli 7 İlde eş zamanlı olarak icra edilen "Kafes-29" operasyonları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Volkan Reçber ve Emrah Sever'in liderlik ettiği 2 bölgesel organize suç örgütü başarıyla çökertildi ve operasyonlar sonucunda 61 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam ettiğini vurgulayarak şu bilgileri paylaştı: "Milletimizin huzurunu bozanları etkisiz hale getirmeye devam ediyoruz. Organize suç örgütü üyelerini tek tek yakalayarak adalete teslim etmek konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bu suç örgütü mensupları da adaletin pençesine düşecek."

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kafes-29" Operasyonları, yurtdışında bulunan ve Kırmızı Bültenle aranan Volkan Reçber ile halen cezaevinde olan Arap Emrah lakaplı Emrah Sever'in liderliğindeki iki ayrı bölgesel suç örgütünü merkeze alarak ilerledi.

OPERASYON 7 İLİ KAPSADI

Operasyonlar sırasında, bu örgütlerin İstanbul ve çevresinde gerçekleştirdikleri 4 ayrı cinayet, silahlı çatışmalar sonucu bir kız çocuğunun ölümü ve birçok iş yerinde maddi hasara neden olan olaylar tespit edildi. Ayrıca, Eyüpsultan'da görevli polis memurlarıyla çatışmaya giren, tehdit ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştiren suç örgütü mensuplarının, korkutma ve haraç amaçlı birçok iş yerine ve ikamete saldırdığı belirlendi. Ayrıca, uyuşturucu ticareti, ruhsatsız silah bulundurma ve yabancıların mal varlıklarını yağmalama gibi suçlar da örgüt üyelerine atfedildi.

Operasyonlar kapsamında, İstanbul merkezli 7 ilde "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve diğer suçları işleyen şahıslara yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 28 tabanca, 6 AK-47 kalaşnikof, 1 Utaş uzun namlulu otomatik silah ve 1 çelik yeleğin ele geçirildiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polis ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayaklarınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle." dedi ve halkın huzurunu bozan suç odaklarıyla mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri