Kafes operasyonunda 61 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve İzmir merkezli 9 ilde gerçekleştirilen "KAFES-41" Operasyonu sonucunda organize suç örgütü üyesi 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir'de kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in liderliğinde, İstanbul'da ise ulusal aranma kaydı bulunan Ferhat Delen'in organize suç örgütüne başkanlık ettiğini belirtti. Operasyonun İstanbul ve İzmir merkezli 9 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yerlikaya, paylaşımında operasyon sonucunda 2 cinayet olayı, 2 kasten öldürmeye teşebbüs olayı, 11 kasten yaralama olayı gibi suçlarla ilişkilendirilen 61 şüphelinin yakalandığını belirtti. Ayrıca, şüphelilerin diğer suç örgütleriyle çatışmalara girdiği, kişilere yönelik hürriyetlerini kısıtlama, tehdit ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirdiği, ruhsatsız silah bulundurduğu, iş yerlerine saldırılar düzenlediği ve yağma suçları işlediğinin tespit edildiğini ifade etti.

Operasyonlar sırasında 37 ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği, birçok mermi ve 3 çelik yeleğin ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, güvenlik güçlerinin organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelesine vurgu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri