'Kalkan 27' operasyonunda bin 29 kaçak göçmen yakalandı, 25 kişi tutuklandı

Kırklareli ve Edirne’nin de aralarında bulunduğu 27 ilde gerçekleştirilen “Kalkan-27” operasyonunda, bin 29 kaçak göçmen yakalanırken, insan kaçakçılığına karıştığı iddia edilen 84 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyona dair bilgilere göre, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, Konya ve Şanlıurfa gibi birçok ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda düzensiz göçün engellenmesi hedeflendi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 25’i tutuklanırken, 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler ise devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine iade edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, insan kaçakçılığına karşı yürütülen kararlı mücadeleye vurgu yaparak, ülkenin düzensiz göçle mücadelede transit bir geçiş güzergahı haline gelmesine asla izin vermeyeceklerini belirtti. Operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştiğini ifade eden Yerlikaya, bu operasyonlara katılan polis teşkilatını ve Göç İdaresi personelini tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri