Kamu işçisine ek zam talebi!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda adım atılması gerektiğini vurguladı.

Atalay, geçmiş dönemde imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini ve bu durumun kamu işçilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Atalay, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la görüşmeler yapıldığını belirterek, yaklaşık 230 bin kamu işçisinin ücretine yüzde 32,57'lik artış sağladıklarını dile getirdi.

Ancak, enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle bu artışın yetersiz kaldığını ve kamu işçilerinin beklentilerini karşılamadığını ifade eden Atalay, çalışanların gelirlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Atalay, bu düzenlemenin adının 'ek zam' veya 'iyileştirme' olabileceğini belirterek, enflasyonun devam etmesi durumunda bu iyileştirmenin de anlamını yitireceğini ifade etti.

Çalışanların gelirlerinden yüksek oranda gelir vergisi kesintisi yapıldığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirten Atalay, ayrıca kamudaki taşeron işçilerin kadro taleplerinin de devam ettiğini dile getirdi. Atalay, taşeron işçilere verilen kadro sözlerinin yerine getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri