Kanser dahil birçok hastalığa iyi geliyor! İşte o meyve...

Yapılan araştırmalarda böğürtlenin kanser dahil birçok hastalığa faydalı olduğu kanıtlandı. İşte böğürtlenin insan sağlığına faydaları...

Yapılan araştırmalara göre, böğürtlende bulunan ‘ellagic asit’in kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini söyleyen Prof. Dr. Turan Karadeniz İHA'ya konuştu. Karadeniz, "Laboratuvar ortamlarında yapılan çalışmalarda, kanserin başlangıcını ellagic asidin engellediği görülmüştür. İçeriğinde bol miktarda ellagic asit bulunan böğürtlen, bu nedenle kansere karşı birebir yararlıdır. Kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediği araştırmalarla ortaya konulan böğürtlenin kansere karşı tüketilmesi faydalı olacaktır" dedi.

BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI

Antioksidan Kaynağı: Böğürtlen, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı koruyan yüksek miktarda antioksidan içerir. Bu sayede kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir.

C Vitamini Deposu: Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını korur ve yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Lif İçeriği: Böğürtlen, sindirim sistemini destekleyen ve bağırsak sağlığını koruyan yüksek lif içerir. Ayrıca lif, tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne de yardımcı olabilir.

Kalp Sağlığı: Böğürtlen, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan potasyum ve magnezyum içerir. Aynı zamanda kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, bu da kalp sağlığını korur.

Beyin Sağlığı: İçerdiği antioksidanlar ve vitaminler, hafızayı güçlendirir ve yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatabilir.

Göz Sağlığı: A ve C vitamini gibi besinlerle göz sağlığını destekler, katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıkları riskini azaltır.

Kan Şekerini Düzenler: Böğürtlenin düşük glisemik indeksi, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir, bu da özellikle diyabet hastaları için faydalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri