Kantin kiraları öğrencinin harçlığını yiyecek!

İstanbul'daki okullarda kantin kiralarındaki fahiş artışlar, esnafı isyan ettirdi. İş yeri kira artış oranının yüzde 55.9 olduğu bir ortamda, devlet okullarının kantin kiralarında yüzde 1600'ü aşan zamlar talep etmesi, esnafın büyük sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Özellikle Pendik, Bakırköy, Avcılar, Kadıköy gibi ilçelerdeki okullarda kantin kiralarındaki artışlar dikkat çekiyor.

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Genel Sekreteri Zülfiye Sapankaya, bu artışların esnaf tarafından karşılanamayacağını ve fiyatlara yansıyacağını belirterek, öğrenci ve velilerin de mağdur olacağını dile getirdi. Örneğin Pendik'teki Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'nda okul müdürü ve Okul Aile Birliği Başkanı tarafından aylık 100 bin lira kira talep edildiği aktarılıyor. Bu taleplere esnaf odası temsilcisinin 40 bin TL gibi daha makul bir teklif sunmasına rağmen anlaşma sağlanamadı.

KİRALAR ÖĞRENCİLERİN CEBİNE YANSIYACAK

Sapankaya, yüksek kira talepleri karşısında fiyatların artmak zorunda kalacağını ve bu durumun merdiven altı ürünlerin ortaya çıkmasına neden olabileceğini belirtti. Ulusal firmalardan öne çıkan markalı ürünlerin kullanılmasının önemine değinen Sapankaya, yüksek kira ve personel giderleri nedeniyle esnafın daha düşük maliyetli ürünlere yönelebileceğini ifade etti.

Sapankaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul kantinlerindeki fahiş kira taleplerine "dur" demesi gerektiğini vurguladı. Esnafın yaşadığı zorluklara dikkat çeken ve öğrenci-veli mağduriyetinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Sapankaya, bu konuda acil bir çözüm beklediklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri