Kapıkule Sınır Kapısı'ndan rekor sayıda yolcu geçti!

Kapıkule Sınır Kapısı'nda giriş peronlarının artırılmasıyla birlikte, yurda giren gurbetçi sayısında rekor artış yaşandı. Sınır kapısından toplamda 38 bin 692 yolcu ve 9 bin 5 binek aracı geçti.

Kapıkule Sınır Kapısı, Avrupa’da yaşayan ve yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek için gelen gurbetçi vatandaşlar için alınan önlemlerle dikkat çekiyor. Yolcu giriş peronu sayısının 12’den 24’e çıkarılması ile birlikte, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 38 bin 692 yolcu ve 9 bin 5 binek aracın girişiyle tüm zamanların rekoru kırıldı.

YOLCU GEÇİŞLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Kapıkule Sınır Kapısı, gurbetçi vatandaşlar için önemli bir geçiş noktası olmayı sürdürüyor. Son dönemde yapılan düzenlemeler ve alınan önlemler sayesinde, kapasite artırımı sağlanarak yolcu geçişlerinde büyük bir artış yaşandı. Yolcu giriş peronu sayısının 12’den 24’e çıkarılması, geçişlerin hızlanmasına ve rekor sayıda yolcu ve araç girişine imkan tanıdı.

EDİRNE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, son bir haftada sınır kapılarında rekor sayıda yolcu girişinin gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, "Anavatana dönen vatandaşlarımızın işlemlerini ve geçişlerini hızlandırmak amacıyla her türlü tedbir alındı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda, 9 bin 5 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ana vatana dönüşlerinde yaşadıkları sorunları en aza indirmek için bin 302 personelimiz görev yapıyor. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak geçiş yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda peron sayımız 24’e çıkartıldı. 22 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarımızdan 141 bin 478 araç ve 562 bin 834 yolcu giriş yaptı." denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri