Karanfilin faydaları ilgili uzmanlar önemli açıklamalarda bulunuyor. Karanfil baharatının odunsu, acı ve ekşi tadı bulunuyor. Tatlı, reçel, kompostolar hatta meyve sularının içinde kullanılır. Aslında karanfil tam bir şifa deposu. Birçok ağrı için doğal tedavi yöntemi reçetelerinin ana maddesidir. Karanfilin tüketimini bitki çaylarında tercih edebileceğimiz karanfilin bilinmeyen faydaları oldukça uzun bir listeye sahiptir. İşte, Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir? İşte, karanfilin faydaları ilişkin tüm detaylar haberimizde... İşte karanfile dair tüm detaylar...
KARANFİL TÜRKİYE'DE YETİŞMİYOR
Karanfil, Güneydoğu Asya, Hindistan ve Endonezya gibi sıcak ve nemli iklimlerde yetişir. Ancak, yetiştirildiği birçok farklı ülke bulunur. Dünya genelinde en çok üretildiği ülkeler; Endonezya, Madagaskar, Tanzanya, Sri Lanka ve Hindistan'dır.
KARANFİL TAM BİR ŞİFA DEPOSU OLAN KARANFİLİN FAYDALARI
Karanfilin faydaları kendi özünden geliyor. Karanfilin içerisinde; manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi mineraller bulunuyor.
A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Kan dolaşımını düzenler.
Kuvvetli bir antioksidandır.
Mide bulantısında etkilidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
Şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir.
Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır.
Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır.
Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar.
Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.
KARANFİL ZAYIFLATIR MI?
Karanfil özellikleri arasında yağ yakımını hızlandırması Bir su bardağı karanfilin içine 10 adet karanfil ve 1 buçuk kabuklu tarçını koyup kaynatın. Kaynattığınız suyu süzüp ılık olarak tüketin. Düzenli bir şekilde tükettiğiniz bu tarif sayesinde 7 günde 3 kilo verme ihtimaliniz var. Eğer tadını beğenmediyseniz bal gibi doğal şekerlerle tatlandırabilirsiniz.
KARANFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?
Karanfilin çayını yapmak çok basittir. Bir çay kaşığı karanfil ve bir su bardağı yeterli olur. Öncelikle suyu kaynatıp bir fincana dökmeli ve ardından karanfilleri eklemelisiniz. İsteğe göre bir süre demlemeye bırakıp, yeterli demi aldığını düşünüyorsanız süzüp sıcak olarak içebilirsiniz. Karanfil, portakal, limon, defne yaprağıyla karanfil çayı zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca siyah çayın içerisine de karanfil eklenebilir.
KARANFİLİN ZARARLARI VAR MI?
Tabi ki her yiyeceğin fazlasını tüketmek zararlıdır. Her şeyi kararında tüketmek gerekiyor. Karanfil de fazla tüketilirse; nöbet, ishal, bağırsak kanaması, karın ağrısı, solunum problemleri, ağızda hassasiyet, kusma gibi problemler çıkabilir. İçinde ojenol olduğu için tüketildiğinde bazı kişilerin bünyesi alerjik reaksiyon gösterebilir.
Karanfili tüketmeden önce aile doktorunuza ya da bir uzmana danışabilirsiniz.