İyi karpuz böyle seçilir! Karpuzun iyi olup olmadığını anlamanın en basit püf noktası buymuş

Vazgeçilmez bir meyve olan karpuzun lezzetli ve olgunlaşmış olanını bulmak önemlidir. Peki, Karpuz nasıl seçilir? Karpuz’un iyi olup olmadığını anlamanın meğerse çok basit bir püf noktası varmış.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber, lezzetli ve ferahlatıcı meyve karpuz, raflardaki yerini aldı. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde 1200'den fazla çeşidi bulunan bu meyvenin yüzde 90'ı sudan oluşur ve yaz sıcaklarında vücuttaki su ihtiyacını karşılamada önemli bir role sahiptir.

KARPUZ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖZELLİKLER

  • Karpuzun alt bölgesinin sarı olup olmadığına dikkat edin. Ne kadar sarı ise, o kadar olgunlaşmış ve lezzetlidir.
  • Karpuzun üzerindeki çatlaklara bakın. Örümcek ağına benzeyen bu çatlaklar, karpuzun lezzetli olduğunun bir göstergesidir.
  • Karpuzun büyüklüğüne aldanmayın. Ağırlığı ve boyutuna göre uygun denge sağlaması, karpuzun kalitesi hakkında ipucu verir.
  • Karpuzun sapının durumu da önemlidir. Eğer sap kurumuşsa, karpuzun olgun ve tatlı olduğunu gösterir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri