Kasım Gülpınar kimdir? YRP’den istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Mehmet Kasım Gülpınar nereli? Mehmet Kasım Gülpınar kaç yaşında? Mehmet Kasım Gülpınar siyasi geçmişi? İşte detaylar…

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek yoluna bağımsız olarak devam etme kararı aldı. Peki Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Mehmet Kasım Gülpınar nereli? Mehmet Kasım Gülpınar kaç yaşında? Mehmet Kasım Gülpınar siyasi geçmişi? İşte detaylar…

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı üzerine lisans eğitimini bitirdi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik kariyerinin ardından, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Merkezi'nde mütercim olarak çalıştı. Bu deneyimlerinin yanı sıra, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı'nda Siyasi Danışmanlık ve Özel Kalem Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Mehmet Kasım Gülpınar, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde AK Parti'den Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptı. Milletvekilliği süresince Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

31 Mart 2024 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek yeni görevine başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri