Kastamonu'da 12 ev alevlere teslim oldu: "Evler tespit çalışmalarının sonunda yeniden yapılacak"

Kastamonu'nun Araç ilçesinin Susuz köyünde çıkan köy yangınına müdahale sürerken, 12 ev kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Susuz köyü İsbağlar Mahallesi'nde meydana geldi ve kısa sürede yayılarak 12 evi etkiledi. Olayın ardından Kastamonu, Karabük ve Çankırı'dan çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Helikopterler de havadan müdahalede bulundu. Köydeki vatandaşların yaz mevsiminde yaylada olduğu için 11 evin boş olduğu belirtildi. Mağdur olan köylülerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili kurumlar seferber oldu.

Susuz köyü Muhtarı Semih Dalçık, yangının sebebini bilmediklerini ifade ederek, "14-15 evden 12'si tamamen yandı. Yangın geçen sene olduğu gibi hızla yayıldı. 4 hayvanımız telef oldu. Can kaybımız olmaması sevindirici ancak evlerimiz tamamen yok oldu. Devletimiz zamanında müdahale etti ancak yangın kontrol altına alınana kadar evler kül oldu." şeklinde konuştu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı ise yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Metruk bir evde yangın çıktı. Ekiplerimiz hızla müdahale ederek yangını büyümeden kontrol altına aldı. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak, evleri yeniden yapılacak." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri