Katil saygı indirimi almış

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 26 suç kaydı sahibi Yunus Emre Geçti'nin geçmişteki suçları gün yüzüne çıkıyor.

Geçti'nin, arkadaşına silahla ateş ettiği bir videoyu gönderip onu bıçakladığı, trafikte birine ateş açtığı ve bir arkadaşını gasp ettiği belirlendi. Hakkında 24 dava dosyası bulunan Geçti'nin, 14'ünde şüpheli, 6'sında ise suça sürüklenen çocuk olarak yer aldığı tespit edildi.

Geçti'nin en yakın zamanda işlediği suçlardan biri, ortaokuldan arkadaşı Ali Y. ile ilgili. Ali Y.’nin kız arkadaşına hakaret etmesi üzerine yaşanan tartışma sonucunda Geçti, Ali Y.’yi sokak ortasında bacak ve kalçasından yaraladı ve "Seni doğrarım" diye bağırdı. Ali Y.’nin şikayeti üzerine açılan davada, Geçti hakkında "basit yaralama" suçundan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçti'nin başka bir suçu ise 10 Ağustos 2023'te yaşandı. Ümraniye'de trafikte Hasan A.'ya silahla ateş açarak aracının camını kırdı ve onun kolunu yaraladı. Başlangıçta şikayetçi olan Hasan A., sonradan şikayetini geri çekse de Geçti hakkında "silahla tehdit" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bir diğer olayda ise Geçti ve üç arkadaşı, 19 Eylül 2022'de Taha S.'yi darp edip bin lirasını ve telefonunu gasp etti. Gasp edilen Taha S., geri almak için 7 bin lira daha talep edildiğini belirtti. Geçti, bu suçtan "silahla yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Ancak olay sırasında 18 yaşından küçük olması ve duruşmadaki tavırları nedeniyle cezasında indirim yapılmış ve 11 yıl hapis cezası 3 yıl 20 güne düşürülmüştü. Diğer sanıklar da farklı oranlarda cezalara çarptırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri