Kaybolan nişan yüzüğünü filmlere konu olacak bir şekilde 20 yıl sonra buldu!

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan Sibel Kurt'un, ev temizliği sırasında lavaboya düşen nişan yüzüğü, ilginç bir serüvenin ardından 20 yıl sonra sahibine geri döndü.

Filmlere konu olacak olay, Zara Belediyesi çalışanlarının kanalizasyon temizliği sırasında yüzüğü bulmasıyla ortaya çıktı. Yüzüğün içinde yazan "Osman Kurt" ismi, işçileri harekete geçirerek sahibini bulma çabalarını başlattı.

Sibel Kurt, yüzüğünü kaybettikten sonra eşi Osman Kurt'a durumu bildirmiş, ancak yapacak bir şey olmadığını öğrenince üzüntüsünü paylaşmıştı. Ancak, belediye işçilerinin kanalizasyon temizliği sırasında bulduğu yüzük, tam 3 kilometre uzaklıktaki atıklar arasından çıktı.

İşçiler, yüzüğün üzerindeki "Osman Kurt" isminden yola çıkarak sahibini bulmaya karar verdiler. Ancak Osman Kurt, arayan işçilere inanmadı ve yüzüğü istemedi. İşçiler ise yüzüğü bir kuyumcuya satarak elde ettikleri parayı ihtiyaç sahibi bir aileye teslim ettiler.

Bunu öğrenen Osman Kurt, eşine durumu aktardı. Eşinin ısrarı üzerine kuyumcuya giden Kurt, 20 yıl sonra kaybolan nişan yüzüğünü gördüğünde şaşkınlık yaşadı.

Belediye işçisi Sezer Kaleli, yüzüğü satıp parasını ihtiyaç sahibi bir aileye verdiklerini aktararak, “Arkadaşlarla kanal tıkandığı ihbarına gittik, kanalı açtık. Kanalın içindeki pisliği dışarı çektik. Ondan sonra arabanın içini boşaltmaya çöplük mevkiine gittik. Arabanın içini boşaltırken altın rengine bir şey gözümüze çarptı. Pisliği döktüğümüz yeri biraz kurcaladık. Bir tane altın yüzük çıktı. Temizleyip baktığımızda Osman Kurt yazıyordu. Araştırdık bulduk. Dedik ki ‘Osman ağabey senin yüzüğünü biz bulduk’. Osman ağabey o kadar zaman geçmiş ki yüzüğü bile hatırlamıyor. Yüzüğü sana verelim dedik. Sahibini bulamasaydık ihtiyaç sahibi birine verecektik. ‘O zaman şekilde yapın’ dedi. Yüzüğü bir kuyumcuya bozdurduk. Parasını ihtiyaç sahipli birine verdik" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri