Kaymakamlıklar ‘online’da sınıfta kaldı!

İçişleri Bakanlığının oluşturduğu ‘Valilikler ve Kaymakamlıklar’ internet sitesinde bazı şehirlerin kaymakamlık bilgilerine ulaşılamazken, ilçelerde eksiklikler bulunuyor. Bazı kaymakamlıkların kendi internet sitesinde ise e-posta adresi bulunmuyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Günümüz internet çağında hemen hemen tüm işlemler dijitalleşirken, kurumsal iletişim ihtiyaçları da internet ortamına taşındı. Vatandaş, herhangi bir bilgi için internete başvururken İçişleri Bakanlığının oluşturduğu ‘Valilikler ve Kaymakamlıklar’ internet sitesinde “81 ilin Valilik ve 922 ilçenin Kaymakamlık bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.” ifadeleri kullanılıyor. Ancak, sitede, bazı şehirlerin kaymakamlık bilgilerine ulaşılamazken, ilçelerde eksiklikler bulunuyor.

Öte yandan, elle tutulur bir çoğunluktaki kaymakamlıkların internet sitesinde en önemli iletişim aracı olan ‘e-posta’ bilgisi bulunmuyor.

(E-POSTA BİLGİSİ BULUNAN KAYMAKAMLIK)

(E-POSTA BİLGİSİ BULUNMAYAN KAYMAKAMLIK)

Resmi evrak işlemlerinin ve bilgilendirmenin pratik yöntemlerinden biri olan e-posta adresinin henüz kaymakamlık adına açılmamış olması ise günümüz teknoloji ve internet çağında büyük bir eksiklik olarak öne çıkıyor.

Kaymakamlıklara ulaşmak isteyen, bilgi-belge işlemlerini çözmek isteyen vatandaşların mağdur olduğu bu durum, en kısa zamanda düzeltilmesi gereken bir ‘eksiklik’…

Söz konusu kaymakamlık sitelerinde sunulan iletişim bilgileri ise şu şekilde: Adres-Telefon- Fax

KAYMAKAMLIKLARDA BÜYÜK EKSİKLİK!

Türkiye’de e-devlet ile tüm bilgi ve belgelere ulaşılabilirken, bir internet sitesinde e-posta bilgisine ulaşılmaması, daha da ötesinde resmi bir kurumun e-posta adresine sahip olmaması büyük bir eksiklik…

Yukarıda bilgileri bulunan kaymakamlığın ise e-posta bilgi yerine 'Cimer' adresini girdiği görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri