Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na destek: ''Bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğim''

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak istenen "ahmak davası" ile ilgili desteğini iletti.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu telefonla arayarak, davada karşı karşıya kalınabilecek olası yasak kararına karşı mücadele edeceğini ve İmamoğlu’nun yanında olacağını vurguladı.

''EKREM İMAMOĞLU’NUN YANINDA OLACAĞIM VE BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR VERECEĞİM"

Kılıçdaroğlu'nun İletişim Ofisi tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve Türkiye'ye yakışmayan siyasi yasaklara karşı durduğunu belirttiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında, "Olası akıldışı bu yasağa karşı Ekrem İmamoğlu’nun yanında olacağım ve bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğim" sözlerine yer verildi.

İmamoğlu’nun yargılandığı dava, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve birçok kesim tarafından hukuki sürecin siyasi bir hamle olduğu iddia edilmişti. Özellikle İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sergilediği performans ve Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik spekülasyonlar, bu davayı daha da kritik bir hale getirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri