Kenan Işık hayatını kaybetti: 10 yıllık koma mücadelesini kaybetti!

Tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık, beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olduğu hayat mücadelesini kaybederek 76 yaşında vefat etti. Sanat dünyasında derin izler bırakan Kenan Işık'ın ölümü, sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

1947 yılında Malatya'da doğan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak kariyerine başlayan Işık, daha sonra Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi.

KARİYERİ VE ESERLERİ

Kenan Işık, kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu yazdı ve sahneledi. Sadece tiyatro ile sınırlı kalmayan Işık, televizyon dünyasında da büyük başarılar elde etti. Özellikle "Kim Milyoner Olmak İster?" adlı bilgi yarışmasının sunuculuğunu yaparak geniş bir kitle tarafından tanındı ve sevildi.

TALİHSİZ KAZA VE KOMAYA GİRİŞ

2014 yılında spor yaptıktan sonra saunaya giren Kenan Işık, burada fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarptı. Bu talihsiz kazanın ardından beyin kanaması geçiren Işık, uzun süre yoğun bakımda kaldı ve ardından komaya girdi. 10 yıl süren bu zorlu süreçte ailesi ve sevenleri umutlarını yitirmedi ancak Kenan Işık, sağlık durumunda bir düzelme olmadan hayata gözlerini yumdu.

SANAT DÜNYASINDA DERİN İZLER BIRAKTI

Kenan Işık, sanat dünyasında derin izler bırakan bir isim olarak hatırlanacak. Onun yazdığı ve sahnelediği oyunlar, sunduğu programlar ve sanatçı kimliği, Türk tiyatro ve televizyon tarihine damga vurdu. Ünlü sanatçının vefatı, hem sanat dünyasında hem de onu tanıyanlar arasında büyük bir üzüntü yarattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri