Kendini aklamaya çalışan FETÖ, ABD Başkanı Biden'a Türkiye'yi şikâyet ediyor!

ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye aleyhine mektup hazırlığında olan FETÖ, kendini aklamaya çalışıyor. Mektupta, ABD Başkanı Biden’ın Türk hükümetine baskı yapması isteniyor.

FETÖ, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin sekizinci yıl dönümüne günler kala ABD Başkanı Joe Biden’a bir mektup sunmaya hazırlanıyor.

Son dönemlerde FETÖ içinde artan iç hesaplaşmalar, yapılan itiraflar ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in hastalığı sonrası kaçırılma iddiaları örgüt içinde parçalanmalara neden oldu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre FETÖ, şimdi de yeni bir yol arayışına girdi ve ABD Başkanı Biden’a Türkiye aleyhine mektup yazdı.

HEDEF: TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

FETÖ’cüler hazırladıkları mektupta, örgüt mensuplarına yönelik “haksız politikalar” izlendiğine ve Türkiye’nin içişlerini ilgilendiren konulara değiniyor. Örgüt mensupları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından alınan Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Yüksel Yalçınkaya kararları konusunda Türk hükümetini ABD Başkanı Bidan’a şikâyet ediyor.

NTV’de yer alan habere göre, mektupla, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilere müdahale çabası dikkat çekiyor. ABD’nin Türkiye’ye yaklaşımının “insan hakları temelli” olması talep edilip, ABD Başkanı Biden’ın Türk hükümetine baskı yapması isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri