Keratin nedir? Keratin hangi yiyeceklerde bulunur?

Keratin; saç, deri ve tırnaklarda bulunan bir protein türü olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda hayvanların boynuzlarında, toynaklarında ve tüylerinde de bulunur. Keratin, vücudu çevreden koruyan sert, lifli bir protein olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Keratin hangi yiyeceklerde bulunur? Keratin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

Keratin, uzun amino asit zincirlerinden oluşuyor. Amino asitler, keratini çok güçlü ve dayanıklı yapan güçlü bağlarla birbirine bağlar. Keratin suda çözünmeyen özelliğiyle vücudun nem kaybından korunmasına yardımcı oluyor. Keratin, saç, cilt ve tırnakların sağlığı için oldukça önemli. Saçın güçlü ve parlak, cildin pürüzsüz ve elastik, tırnakların güçlü ve kırılmalara karşı dayanıklı kalmasına yardımcı oluyor.

KERATİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Güçlü ve sağlıklı saçlar
  • Azalan kabarma ve uçuşmalar
  • Daha pürüzsüz ve parlak saçlar
  • Daha kolay şekillendirme
  • Artan yönetilebilirlik
  • Azalan bölünmüş uçlar
  • Daha güçlü ve sağlıklı tırnaklar
  • Azalan kırılma
  • İyileştirilmiş görünüm
  • Daha sağlıklı cilt
  • İyileştirilmiş elastikiyet
  • Azalan kırışıklıklar ve ince çizgiler

Keratin, şampuanlar, saç kremleri, maskeler ve serumlar dahil olmak üzere çeşitli saç ve cilt bakım ürünlerinde bulunuyor.

KERATİN BULUNAN BESİNLER NELERDİR?

  • Yumurta
  • Yağsız et
  • Balık
  • Tavuk
  • Süt ürünleri
  • Kuruyemişler ve tohumlar
  • Baklagiller
  • Soya ürünleri
  • Tam tahıllar

Keratinin tedavisinde, saçlar güçlendirmek ve yumuşatmak için kullanılır. Bu tedaviler genellikle saça keratin solüsyonu uygulanmasını ve ardından ısı ile kapatılmasını içeriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri