MasterChef usulü Keşkek nasıl yapılır? İşte detaylar...
KEŞKEK MALZEMELERİ
- 2 su bardağı buğday (aşurelik)
- 500 gram kemikli tavuk (veya kuzu eti)
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su (haşlama için)
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı (üzerine gezdirmek için)
- Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
KEŞKEK YAPILIŞI
Buğdayın Hazırlanması:
- Buğdayı bir gece önceden suda bekletin.
- Ertesi gün suyunu süzüp bol suyla yıkayın.
- Etin Haşlanması:
- Kemikli tavuk veya kuzu etini bir tencerede haşlayın. Üzerine doğranmış soğanı ekleyin.
- Haşlama sırasında oluşan köpükleri alarak, etleri iyice pişirin.
- Pişen eti tencereden çıkarın, kemiklerinden ayırın ve didikleyin.
- Buğdayı büyük bir tencereye alın ve üzerine haşladığınız etin suyunu ekleyin.
- Kısık ateşte buğdaylar iyice yumuşayıp ezilene kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Bu işlem sırasında su azaldıkça azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Buğday iyice yumuşayınca, didiklediğiniz eti tencereye ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin, iyice karıştırarak buğday ve etin iyice özdeşleşmesini sağlayın.
- Bir tavada tereyağını eritin ve isteğe bağlı olarak içine salça ekleyin.
- Tereyağı veya salçalı tereyağını keşkek yemeğinin üzerine gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak kırmızı toz biber serpebilirsiniz.
Ve Keşkek servise hazır. Afiyet olsun.