Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yılı'nda TCG Anadolu gösterisi olacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yılı'nı görkemli kutlama etkinlikleriyle anacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kabine üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda milletvekili de bu anlamlı etkinlikte yer alacak.

Kutlama programları kapsamında, KKTC'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bando ve mehteran birliği konserleri, spor müsabakaları, konferanslar, seminerler, sempozyumlar ve makale yarışmaları gibi etkinliklerle harekatın 50'nci yılına özel anma programları gerçekleştirilecek. Ayrıca, Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu'nun da katılacağı geçit töreni düzenlenecek. TCG Anadolu ve çok sayıda gemi, bu özel gün için gösteri yapacak.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLOTÜRK GÖSTERİSİ

Etkinlikler kapsamında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekipleri, 20 Temmuz'da gösteri uçuşları yapacak. Bu gösteriler, kutlamalara ayrı bir renk katacak ve büyük bir coşkuyla karşılanacak.

DEVLET ERKÂNI KKTC'DE

Kutlamalar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve kabine üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekili KKTC'ye gidecek. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve Grup Başkanvekilleri de Kurtulmuş'a eşlik edecek.

CHP GENEL BAŞKANI VE BERABERİNDEKİ HEYET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 174 Kıbrıs Gazisi, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte kutlamalara katılacak. Özel'in davetiyle, Kıbrıs Barış Harekatı'nda "Ayşe tatile çıksın" parolasına ilham veren dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata ve dönemin Çalışma Bakanı Önder Sav da etkinliklerde yer alacak.

DİĞER SİYASİ PARTİ LİDERLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de KKTC'ye giderek kutlamalara katılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri