Kıbrıs Gazileri harekâtın 50'nci yılında Kuzey Kıbrıs'ta!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı 50. Yıl Programı kapsamında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından belirlenen 90 gazi, uğurlama töreniyle Ankara'dan Mersin'e doğru yola çıktı.

Kıbrıs Barış Harekâtı 50. Yıl Programı'nın ilk etabında, gazilere 75. Yıl Huzurevi'nde özel bir kahvaltı sunuldu. Ardından, gaziler Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi'nde çocuklarla buluşarak anılarını paylaştı.

MEHTERAN TAKIMI EŞLİĞİNDE KIBRIS'A HAREKET ETTİLER

Saray Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nden Mersin'e doğru yol alan gaziler, bu anlamlı yolculuklarında mehteran takımı eşliğinde unutulmaz bir deneyim yaşadı. Gazi Cemil Yaralı, yaptığı açıklamada Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşadıklarını detaylarıyla anlattı. Yaralı, o zorlu günlerde gösterdikleri direniş ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, "Bu bayrak altında olduğum sürece her zaman canımı seve seve vereceğim." dedi.

BAKAN YARDIMCISINDAN TEŞEKKÜR

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, gazilere olan minnet ve şükranını dile getirerek, "Sizler milletimiz için en büyük refakati üstlendiniz. Türkiye Cumhuriyeti her zaman Kıbrıs Türklerinin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir." dedi. Madak, gazilere yönelik düzenlenen 3 günlük programın her ayrıntısının büyük bir özenle hazırlandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri