Oy kullanma süreci öncesi ipler koptu

38. Olağan Kongresi’ni yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nde konuşmalar sürdükçe gerilim de artıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimli kongrede öne çıkan iki isim Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel konuşmalarını yaptı. Konuşmalar yapılkdıkça ikili arasında gerilim de artmaya başladı.

HANÇER İFADESİ İLE GERİLİM BAŞLADI

Kongrede öğle saatlerinde konuşan mevcut Genel Başkan ve Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin politikalarını ''Saray politikası'' olarak tanımlayarak kendisini değişimci olarak tanımlayanların uzun zamandır değişmeyeneler olduğunu söylemişti. Kılıçdaroğlu, ayrıca “sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım'' diyerek şaşırtmıştı.

Akşam saatlerinde konuşan ve konuşmasına, Kılıçdaroğlu sloganları atan bir grup sebebiyle bir süre ara vermek zorunda kalan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nu, İsrail- Filistin konusunda pasif kalmakla ve “CHP koltuğunu devredeceğim” açıklamaları üzerinden eleştirmişti.

Özgür Özel, Gazze’de yaşanan gerilimle ilgili olarak da Hamas’ın terör örgütü olduğunu ve gerilimin başlama sebebi olarak Hamas’ın sivillere yaptığı saldırıyı kabul ettiğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu’nun dünyadaki yeniliklere ve değişim çağrısına kayıtsız kaldığını da belirten Özel, Kılıçdaroğlu’nun hançer açıklamasını üstüne alınmadığını da aktarmıştı.

MİLLET İTTİFAKINDAKİ PARTİLERE VERİLEN 39 VEKİL TARTIŞMAYI BÜYÜTTÜ

Oğuz Kaan Salıcı ile Millet İttifakı’nda yer alan Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'ne 39 milletvekili verme kararı alındığını da söyleyen ve bu kararın kendilerine sorulmadığını aktaran Özel’e Kılıçdaroğlu’ndan sert cevap geldi.

Benim neden Amerika’ya, Almanya’ya gittiğimi bilmeyen insanın partimde işi yok diyen Kılıçdaroğlu, 39 milletvekili ile ilgili sorununuz varsa niye bunu bana MYK’da söylemediniz diyerek Özel’i topa tuttu.

İkilinin konuşmasının ardından oy kullanma süreci başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri