Kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde "Serhat Eyalet Komutanı" Seyran Çomak, Ağrı'da yakalandı: 29 şehidin sorumlusuydu

Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-7” operasyonu kapsamında, terör örgütü PKK'nın sözde "Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu" olarak bilinen ve İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde Kırmızı kategoride yer alan Bervar kod adlı Seyran Çomak etkisiz hale getirildi.

Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çomak’ın, 29 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 72 güvenlik görevlisi ve 2 sivilin yaralandığı 16 farklı terör eyleminin talimatını verdiğini ve bu eylemlere bizzat katıldığını belirtti. Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kararlıyız, kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz” ifadelerini kullandı.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucu gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak taarruz helikopterleri ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait SİHA’ların desteğiyle yapılan operasyonda, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timleri de yer aldı. Çıkan silahlı çatışmada, Seyran Çomak, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Çomak’ın, 2018 yılında yakalanan bir terör örgütü mensubunun verdiği ifade doğrultusunda tespit edildiği ve operasyonda ölü olarak ele geçirildiği, yapılan DNA testi sonucunda doğrulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda görev alan Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlıklarını, Jandarma ve Güvenlik Korucularını tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız” dedi.

Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmadığını vurgulayarak, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ali Yerlikaya ayrıca teröristin bizzat yer aldığı terör eylemlerini de paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri