Kırmızı bültenle aranan suçlu İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroeder İstanbul’da yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya tarafından çıkartılan İnterpol kırmızı bülteni ile aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroeder'in İstanbul'da gerçekleştirilen "Kafes-25" Operasyonu kapsamında yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Eric Schroeder'in "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama ve Uyuşturucu Ticareti Yapma Suçları" kapsamında arandığını belirterek operasyonun detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Değerli milletimiz, bilgilerinize sunarım ki; ne kadar büyük olursa olsun, hangi bültenle aranırsa aransın, uluslararası organize suç örgütleri ve zehir tacirlerine karşı halkımızın huzurunu sağlamak adına kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Kafes-25 operasyonu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmiş olup, kırmızı bültenle aranan Eric Schroeder'in yakalanmasıyla sonuçlandı.

Eric Schroeder, Hamburg'da uyuşturucu ticaretini yönetmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından aranmaktadır. Alman makamlarınca 24 olayda 784 kg marihuana ve 154 kg kokain ticareti yapmakla suçlanan Schroeder, aynı zamanda Hells Angels silahlı suç örgütü üyeleri ile birlikte 1.1 ton kokain içeren bir konteyner soygununa karıştığı tespit edilmiştir. Ayrıca, uluslararası uyuşturucu taciri Joseph Johannes Leıjdekkers'in Avrupa'daki para işlerini yürüttüğü ve parasını akladığı ortaya çıktı.

Operasyon neticesinde, 41 bin 850 Euro ve 38 bin Türk Lirası, 4 adet Rolex marka kol saati, 5 adet cep telefonu ile 3 adet sim kart, farklı isimlerde düzenlenmiş pasaport ve kimlik kartları ele geçirilmiştir. Kahraman polislerimizi operasyonlarından dolayı tebrik ediyor, milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizi organize suç örgütlerinden ve zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri