Kırşehir Kömbesi nasıl yapılır? Kırşehir Kömbesi malzemeleri nelerdir? Tam ölçülü Kırşehir Kömbesi tarifi!

Kırşehir yöresine ait yöresel bir yemek olan Kırşehir Kömbesi nasıl yapılır? Kırşehir Kömbesi nedir? Kırşehir Kömbesi malzemeleri nelerdir? İşte tam ölçülü Kırşehir Kömbesi tarifi!

Kırşehir Kömbesi (ya da kömbe), Kırşehir yöresine ait geleneksel bir Türk ekmeğidir. Genellikle Ramazan ayında, dini bayramlarda ya da özel aile toplantılarında yapılan bu özel hamur işi, kendine has dokusu ve lezzetiyle bilinir. Kömbe, un, tereyağı, süt ve bazen şeker ya da bal gibi malzemelerin kullanılmasıyla yapılır.

KIRŞEHİR KÖMBESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:
- 1 kg un
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı: 1 su bardağı şeker veya bal

KIRŞEHİR KÖMBESİ HAZIRLANIŞI

- Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içerisine eritilmiş tereyağını, sütü, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. İsteğe bağlı olarak şeker ya da bal da ekleyebilirsiniz.

- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.

- Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.

- Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yağladığınız tepside açın. Hamuru açarken çok ince olmamasına dikkat edin.

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

- Kömbeleri fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri