Kış meyveleri Ankara'da cep yakıyor | Kilo değil tane alınıyor...

Ankara Ulus Halin’de kış meyveleri tezgâhlardaki yerini aldı ancak fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar kilo ile değil tane ile alışveriş yapacak duruma geldi. Bir poşeti dolduracak birkaç çeşit meyve ve sebze alışverişi 500 TL’yi buluyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın Ulus Halin’de kış meyveleri tezgâhlardaki yerini aldı. Soğuk havaların yaklaşmasıyla birlikte, sezonun ilk kış meyveleri Başkentlilerle buluştu. anadolugazete.com.tr olarak Ulus Halin’de kış meyvelerinin fiyatlarını ve sezonun gidişatını yerinde inceledik.

ORTALAMA MALİYET ARTTI

Tezgâhlarda görülen meyveler arasındaki armut, portakal, ceviz, muz, üzüm, elma, nar, mandalina ve havuç kışı ilk müjdeleyen meyveler arasında yer alıyor. Meyveler kadar fiyatlar da dikkat çekerken, her bir meyveden birer kilogram alındığında toplamda 500 TL’ye varan bir maliyet ortaya çıkıyor.

Armut: 40 TL

Portakal: 25 TL

Ceviz: 120 TL

Muz: 50 TL

Üzüm: 40 TL

Elma: 25 TL

Nar: 25 TL

Mandalina: 25 TL Havuç: 20 TL

"HEM ÜRETİCİ HEM DE TÜKETİCİ ZORLANIYOR"

Hal esnafına göre, bu fiyatların daha da yükselebileceği öngörülüyor. Kışın ilerleyen dönemlerinde soğuk hava şartları, üretim ve tedarik süreçlerini etkileyebilir, bu da fiyatların yukarı yönlü bir seyir izlemesine neden olabilir. Hal esnafı Beyazıt Karlı, “Bu yıl meyve fiyatları geçen yıla göre daha yüksek başladı. Hem üretici hem de tüketici zorlanıyor. Kışın zorlaşmasıyla fiyatların düşmesini beklemiyoruz, aksine daha da artabilir.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri