Kıskaç-17 opeasyonlarında 45 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-17" operasyonlarında 18 ilde 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova illerinde gerçekleştirildi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içinde aktif olduğu, kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şüphelilerin ifadelerinde adlarının geçtiği belirtildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Son 11 ayda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgiler paylaşan Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 - 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen 5 bin 191 operasyonda 8 bin 153 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan bin 518'inin tutuklandığını belirtti. Bin 751 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Yerlikaya, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle milletin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri