Kıskaç operasyonunda 67 FETÖ üyesi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye karşı 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Kıskaç-7' operasyonlarında 67 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FETÖ'ye yönelik 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Kıskaç-7' operasyonlarında 67 şüpheli yakalandı. FETÖ mensuplarına göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duaları ve desteğiyle terör örgütleri ve onların iş birlikçileriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, operasyonun Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ illerinde yapıldığını ifade etti. Yerlikaya, şüphelilerin FETÖ'nün güncel yapılanması, sözde askeri mahrem yapılanması ve emniyet mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiklerini, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair beyanlarda bulunduklarını ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıklarını, dijital materyallerde adlarının geçtiğini, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtlarının bulunduğunun tespit edildiğini aktardı.

Ayrıca Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok sayıda para, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildiğini, 1 Haziran 2023'ten bu yana 4.022 operasyon düzenlendiğini ve 6.045 şüphelinin yakalandığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri