Kızılay haftası başlıyor: “Nesiller Değişir, Hilale Adanmış Yürekler Değişmez”

Türk Kızılay, 29 Ekim'de başlayıp 4 Kasım'a kadar sürecek olan Kızılay Haftası'nı kutlamaya hazırlanıyor. Bu yılki teması "Nesiller Değişir, Hilale Adanmış Yürekler Değişmez" olarak belirlenen etkinliklerde, Kızılay'ın tüm faaliyetleri yeni nesillere tanıtılacak.

Kızılay, okullardaki Kızılay Kollarını yeniden hayata geçirerek yardımseverliği çocuklara aşılamayı hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirilen bu proje, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bireysellikten uzaklaştırarak dayanışma ruhunu geliştirecek.

Kızılay Haftası boyunca düzenlenecek etkinlikler arasında, Cumhuriyet'in kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilecek geçit töreni ve Genç Kızılay gönüllüleriyle Anıtkabir'de düzenlenecek anma töreni bulunuyor. Ayrıca, Kızılay şubeleri okullara ziyaretler yaparak ve meydanlarda stantlar kurarak çalışmalarını anlatacak.

MİNİKLERE KIZILAY ANLATILACAK

Ankara’da Kızılay Haftası Sokağı, on binlerce minik öğrenciye Kızılay’ın iyilik hikayelerini ve tarihini eğlenceli bir şekilde tanıtacak. Ayrıca, Türk Kızılay Renda Köşkü Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek sergiyle ziyaretçilere Kızılay’ın geçmişi sunulacak. Ülkemizin önemli yapıları ise Kızılay’ın simgesi olan kırmızı renge bürünecek.

Kızılay, kan bağışının önemini vurgulamak amacıyla kan verme noktalarında da farkındalık oluşturacak. Kızılay Haftası etkinlikleri, yardımseverlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri