Konut sigortasına olan ilgi artınca maliyetler de arttı!

Son dönemlerde Türkiye'de konut sahipleri, zorunlu deprem sigortası DASK'ın yanı sıra konut sigortasına da ilgi göstermeye başladı. Ülke genelinde her dört evden birinde konut sigortası bulunsa da, bu sigortanın maliyeti geçen yıla göre önemli ölçüde arttı.

Son dönemlerde Türkiye'de konut sahipleri, zorunlu deprem sigortası DASK'ın yanı sıra konut sigortasına da ilgi gösteriyor. Ülke genelinde her dört evden birinde konut sigortası bulunuyor. Ancak bu sigortaların maliyetinde ciddi artışlar yaşanıyor. Geçen yıl ortalama 600 lira olan poliçe ücretleri, bu yıl 5 bin 300 liraya kadar yükseldi. Aynı zamanda bazı banka ve sigorta şirketleri, müşteriye bilgi vermeden taahhütleri zamlı olarak yeniliyor.

SİGORTA POLİÇESİNDEN 14 GÜN İÇİNDE CAYMA HAKKI BULUNUYOR

Karar'ın haberine göre, konut sigortası, özellikle deprem gibi doğal afetlerin yanı sıra enkaz kaldırma, kira gelir kaybı gibi ek teminatlar sunarak ev sahiplerine geniş kapsamlı bir koruma sağlıyor. Ancak bu ek koruma, sigorta primlerinin yüksekliği nedeniyle bazı vatandaşların tercihini etkileyebiliyor.

TÜKONFED Sigorta Komisyonu Üyesi Enver Şişeci, konut sigortasının zorunlu olmadığını ancak önemli bir güvenlik önlemi olduğunu belirtti. Bankaların konut kredisi verirken konut sigortası yaptırmayı talep edebileceğini ancak tüketicinin bu sigortayı istediği şirketten yaptırma hakkına sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, sigorta poliçesinden 14 gün içinde cayma hakkı olduğunu ve primin tamamının veya gün esaslı hesaplama ile kısmi iade edilebileceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri