KPSS branş bazında sıralamalar açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları adayların erişimine açtı.

15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim Sınavı’na katılan adaylar, sınav sonuçlarını ve branş bazındaki sıralamalarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden öğrenebilecek.

ÖSYM'DEN ADAYLARA DUYURU

ÖSYM, yaptığı açıklamada sınav sonuçlarına göre branş bazındaki sıralamaların adayların erişimine sunulduğunu belirtti. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak sıralamalarını öğrenebilecekler.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

Branş bazında sıralama, adayların kendi mezun oldukları alanlardaki diğer adaylarla olan sıralamalarını gösteren bir sistemdir. Bu sıralamalar, adayların başvurdukları kamu personeli pozisyonlarında nasıl bir yer edineceklerine dair fikir vermektedir. Sıralamalar, adayların hem genel başarı durumlarını hem de kendi branşlarındaki rekabet seviyesini görmelerine olanak tanır.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, ÖSYM'nin AİS sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak sınav sonuçlarını ve branş bazındaki sıralamalarını görebilecekler. Sonuçlar, herhangi bir posta yoluyla değil, yalnızca ÖSYM’nin online sistemi üzerinden erişilebilir olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri