Küçükçekmece'deki silahlı saldırı sonrası 16 şüpheli tutuklandı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında gerçekleşen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının ardından adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

Saldırı sonrasında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliyede savcılığa çıkarılan 22 şüpheliden 13'ü tutuklanma, 4'ü haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi ve 5 şüpheli serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 17 şüpheliden 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 13 şüpheli ise "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "vahim silahların satın alınması, taşınması, bulundurulması", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Böylelikle, saldırıya ilişkin tutuklu sayısı, daha önce suça sürüklenen 3 çocukla birlikte 16'ya yükselmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri