KUKDER ile hemşehriler güçlenecek

Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) kuruldu. Başkanlığa seçilen Nizamettin Bilici, yeni derneğin öneminden bahsetti.

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Karaçam, Uzuntarla ve Köknar mahalleleri, Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) adı altında bir araya geldi. Bu sivil toplum hareketi, Trabzon'daki bu mahalleler arasında sosyal, ekonomik, eğitim ve kültürel alanda önemli projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Trabzon Fengo Otel'de düzenlenen toplantıda, Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği'nin (KUKDER) kuruluş süreci değerlendirildi. Toplantıya, Türkiye'nin birçok ilinden ve Kıbrıs'tan, Köknar, Uzuntarla ve Karaçam'dan birçok isim katıldı. Toplantıda, derneğin genel kurulu için geçici bir yönetim kurulu belirlendi. Başkanlığı Nizamettin Bilici üstlenirken, Başkan Yardımcısı olarak Orhan Genç seçildi. KUKDER Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri arasında Alaattin Şeker, Bahar Şeker, Gültekin Gül, Kibar Dursun, Küçükbey Mazlum, Nesrullah Sonay, Mehmet Dursun, Ercan Dursun ve Ahmet Kalma yer aldı.

KUKDER BAŞKANI NİZAMETTİN BİLİCİ: ÇALIŞMALARA ANKARA’DA BAŞLADIK

Bu yeni oluşum, bölgede büyük bir heyecan yarattı. KUKDER Başkanı Nizamettin Bilici, yıllardır birlikte hareket etmenin, özellikle de bu mahallelerin çoğunluğunun akraba olmasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Başkan Bilici, yeni derneklerini kurma sürecinde bir araya gelmenin mutluluğunu ve heyecanını vurgulayarak, "Bu süreçte Ankara'da 3 mahallemizin değerli isimleriyle görüşerek çalışmalara başladık. Bu birliktelik, başarıya ulaşmamız için önemli bir adım. Toplantımızın ve derneğimizin birliğimize, dirliğimize katkı vereceğine inanıyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu Müdürü Bahar Şeker de genel kurula katılanların projelerle ilgili isteklerini dile getirmesinin, derneğin kuruluşunun isabetli olduğunu gösterdiğini ifade etti. Şeker, "Bireysel değil birlikte hareketle zorluklar aşılır düşüncesiyle kurulan derneğimizin ülkemiz ve coğrafyamız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İSTİHDAM ARTIRILMALI

Kuruculardan Kibar Dursun, yeni derneklerinde eğitim, kültür ve ziraat faaliyetlerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Dursun, özellikle turizm ve hayvancılık alanlarındaki potansiyeli değerlendirerek yerel işletmelerin açılmasını, yatırımların yapılmasını ve istihdamın artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.

KKTC Milli Olimpiyatlar Komite Başkanı ve KUKDER Kurucu Üyesi Dursun Koç, coğrafi konumu nedeniyle dezavantajlı görünen 3 mahallenin, doğal güzelliklere sahip olduğunu vurguladı. Koç, "Bu doğal güzelliklerin korunması, dezavantajlı durumların avantaja dönüştürülmesini, eğitim, çevre, kültür ve sağlık konularında hizmetlerin verilmesini amaçlıyoruz. Derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Toplantının verimli geçtiğini belirten Kurucu Üyelerden Numan Şeker, Trabzon'da hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini ve bu yeni dernek sayesinde üç mahalle için olumlu bir adım attıklarını ifade etti.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Dursun da, Karaçam, Köknar ve Uzuntarla mahallelerinin bir araya gelmesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Dursun, birlikte hareket ederek güçlerini kullanarak hayırlı işlere vesile olmayı umduklarını ifade etti.

KİMLER KATILDI?

Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) Kurucular Kurulu'nda yer alan isimler şunlar: Abdulbaki Öner, Abdullah Günaçar, Abdullah Şeker, Ahmet Bilici, Ahmet Kalma, Ahmet Mazlum, Alaattin Şeker, Ali Akal, Ali Kabaoğlu, Ali Kaçan, Ali Osman Koç, Ali Yılmaz, Alpaslan Tanrıkulu, Arzu Kesimoğlu Özer, Atilla Gargar, Avni Koçoğlu, Bahar Şeker, Birgül Kesimoğlu Güler, Birkan Özkul, Cemalettin Bayram, Cemalettin Bilici, Cemile Alhan, Cengiz Mazlum, Cevdet Günaçar, Daniyal Çakıral, Dursun Ali Günaçar, Dursun Ali Kabaoğlu, Dursun Koç, Dursun Tanrıkulu, Ercan Dursun, Fahri Bilici, Fikret Mazlum, Firdevs Yıldız, Halil Türkoğlu, Gültekin Gül, İlhan Bilici, İsmail Özsoy, Katip Kılıç, Kibar Dursun, Kudrettin Genç, Küçükbey Mazlum, Levent Dursun, Lokman Kılıç, M. Akif Kumbuzoğ.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri